Патріотичний форум учнівської молоді Київщини «Незламні»

Заставка форуму

З метою гідного відзначення другої річниці визволення території Київської області від російських окупантів та у межах щорічного краєзнавчого заходу «Київщина – мій заповітний край», 29 березня 2024 року на базі Бучанського ліцею № 3 Бучанської міської ради відбувся обласний патріотичний форум «Незламні». Захід проведено в очному форматі та з дотриманням вимог чинного законодавства України в умовах правового режиму воєнного стану.

Якісну організацію та проведення форуму забезпечено завдяки ефективній співпраці департаменту освіти і науки КОДА, КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», відділу освіти Бучанської міської ради та Бучанського ліцею № 3.

Участь у заході взяли близько 100 осіб: педагоги та учні (вихованці) закладів освіти Борщагівської, Бучанської, Великодимерської, Вишгородської,  Глевахівської, Гостомельської, Димерської, Золочівської, Іванківської, Ірпінської, Калинівської, Коцюбинської, Немішаївської, Томашівської та  Яготинської  територіальних  громад.

Традиційно форум розпочався із спільного виконання Державного Гімну України. Діти та освітяни також вшанували Хвилиною мовчання кожного хто, віддав своє життя за Батьківщину та нашу майбутню перемогу у російсько-українській війні – і військових, і цивільних.

Дев’ять юних краєзнавців презентували результати своєї пошукової     роботи з історії визволення Київщини від російських окупантів навесні              2022 року, про єдність і зусилля багатьох людей у боротьбі з рашистами,    зокрема, про воїнів Сил оборони України. Діти дослідили історію створення         та бойовий шлях військових з’єднань, які звільняли Київщину, а також   розповіли  про  відновлення  області.

Учасники заходу обговорили визначальні події весни 2022 року щодо визволення Збройними Силами України Київщини із Олександром Вдовиченком – полковником ЗСУ, повним лицарем Ордену імені Богдана Хмельницького, командиром (з серпня 2021 по серпень 2022 років) 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців, та Миколою  Кирилюком – військовослужбовцем ЗСУ, досвідченим сапером, загін якого одним із перших розпочав розмінування міста Буча.

Спікерами форуму також були Володимир Людоговський – методист відділу інформаційно-методичного забезпечення та зв’язків з громадськістю Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді, та Ірина Личак – завідувачка     відділу спортивного туризму та краєзнавства КЗ КОР «Центр творчості дітей       та  юнацтва  Київщини».

Висловлюємо вдячність дітям та їхнім педагогам за активну та якісну участь у форумі, змістовну та важливу краєзнавчу діяльність!

Слава Україні! Героям Слава! Вистояли – Переможемо!

 

 

Поділитися: