Юна екскурсовод Київщини ˗ переможниця Всеукраїнського конкурсу «Край, в якому я живу»!

зображення viber 2024 03 21 15 07 02 421

Вітаємо Олександру Горбач, вихованку гуртка «Юні екскурсоводи»           КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», екскурсовода зразкового Музею народного побуту Київщини ВСП «Технолого-економічний фаховий коледж Білоцерківського НАУ», та її керівника  Наталію Костенко із ПЕРЕМОГОЮ у II-му турі Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу», очний етап якого відбувся в онлайн режимі 21-22 березня.

Олександра гідно представила Київську область у напрямі «Історичні музеї історико-побутового профілю» та якісно презентувала тематично-оглядову екскурсію «Хата моя українська, батьківська, материнська», яку розробила разом із Наталією Костенко – керівником гуртка «Юні екскурсоводи» КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», завідувачкою зразкового Музею народного побуту Київщини Технолого-економічного фахового коледжу.

Журі конкурсу відзналили Олександру як найкращого екскурсовода            з-поміж 21-го учасника з усіх куточків України, які змагалися за напрямом «Історичні музеї». Вона продемонструвала високий рівень володіння краєзнавчим матеріалом, вміння працювати з музейними предметами та літературою, взаємодіяти із екскурсантами та доносити до слухачів зміст екскурсії, а також поглиблені знання щодо методів, прийомів екскурсійної та форм музейної роботи. Олександра вперше в історії цього конкурсу, і, зокрема, в онлайн режимі, проводила екскурсію не тільки «у прямому етері» з музею, але і одночасно демонструвала додаткові матеріали «портфеля екскурсовода». Так, журі та інші учасники конкурсу мали можливість бачити діяльність Олександри під час екскурсії та ті матеріали, які вона демонструвала екскурсантам.

КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» ВИСЛОВЛЮЄ ПОДЯКУ адміністрації та педагогічному колективу ВСП «Технолого-економічний фаховий коледж Білоцерківського НАУ» за багаторічну ефективну співпрацю щодо діяльності гуртка «Юні екскурсоводи». Зокрема, за ретельну організацію, якісні технічне забезпечення та супровід виступу Олександри під час очного онлайн-етапу конкурсу, щиро ДЯКУЄМО директору коледжу Ользі Харчишиній, заступнику директора з виховної роботи Надії Єрохіній, культорганізатору Надії Пліщенко, викладачу Миколі Петрашенку та студентам групи ІДП-11 на чолі з куратором  Оленою Бондаренко.

Переглянути фото з очного етапу конкурсу та розробку екскурсії Олександри можна за посиланням:

https://drive.google.com/drive/folders/1rq7gWSH2IZ16-XZa9y23JtXJLz4TNWzp

Поділитися: