Івент-майстерня для керівників авіамодельних гуртків

Img 27dc0e29b4bbf4e664f227492b1b79be v

Сьогодні продуктивним напрямом в освітньому процесі є поширення STEM-освіти. Для STEM-освіти головне — не лабораторія з інноваційною технікою та дороговартісним устаткуванням, а ідеї педагога і його бажання передати дітям жагу до знань, забезпечити повноцінну підготовку підростаючого покоління до життя.

З метою впровадження головного тренду інноваційної освіти 15 березня 2024 року в педагогічній студії Комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» проведено івент-майстерню для керівників авіамодельних гуртків «STEM-підходи в освітній діяльності авіамодельних гуртків».

Активні учасники заходу − 25 педагогів з Баришівської, Білоцерківської, Богуславської, Бориспільської, Бородянської, Вишневої, Васильківської, Ірпінської, Ставищенської, Сквирської, Узинської, Яготинської територіальних громад області.

У ході педагогічної локації було обговорено питання діяльності авіамодельних гуртків в сучасних умовах, формування життєвих стратегій вихованців технічних гуртків. Саме ці аспекти окреслили Алла Радзівілл, в. о. директора КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», Ігор Міленін, завідувач авіамодельної лабораторії Українського центру позашкільної освіти, Алла Мельник , т.в.о. директора Вишнівського міського Центру науково-технічної творчості «Шанс», зазначивши, що STEM – це світ нових гризонтів в авіамодельних гуртках. Також до виступів долучилися і педагоги області, які розповіли про простір креативних ідей в авіамодельних гуртках, висвітлили питання щодо впровадження комп’ютерних технологій як форми інтерактивної освіти тощо.

Також відбулася дискусія між учасниками івент-майстерні, де педагоги обговорили питання трансформації авіамодельних гуртків, які націлені на формування свідомого, активного громадянина нашої держави.

Поділитися: