Відбулося засідання секції «Тарас Шевченко і Київщина» обласної краєзнавчої конференції «Київщина – мій заповітний край

колаж 7.03.240003

У межах щорічної обласної краєзнавчої конференції учнівської молоді «Київщина ˗ мій заповітний край» та з метою відзначення 210-ї річниці від   Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, національно-патріотичного виховання, розвитку інтересу дітей до краєзнавства та науково-дослідницької  діяльності, 07 березня 2024 року відбулося онлайн-засідання секції «Тарас Шевченко і Київщина».

Організатори: департамент освіти і науки Київської обласної державної (військової) адміністрації, Комунальний заклад Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

Активну участь у заході взяли освітяни, учні та вихованці закладів загальної середньої, позашкільної освіти Київської області. Загалом до конференції приєдналося 18 онлайн-аудиторій.

Результати своєї пошукової роботи презентували 8-м здобувачів освіти із закладів освіти 5-ти громад області: Васильківської, Гірської, Коцюбинської, Тетіївської та Яготинської.

Юні краєзнавці зібрали цікаві факти про життя та творчість Т.Г. Шевченка,  узагальнили матеріали про його роль в історії, культурі, літературі, науці, освіті України та світу, його вплив на розвиток громадянського суспільства та державотворчих процесів в Україні, формування національно-патріотичної свідомості українців тощо. Учасники також обговорили актуальність постаті та спадку Кобзаря у сучасній історії України.

Тарас Шевченко ˗ національний герой і символ України, найбільш знаковий українець, найбільш знана постать, яка асоціюється у світі з українською культурою та нацією загалом! Вивчаймо, досліджуймо та популяризуймо Шевченка!

Висловлюємо вдячність дітям та їхнім педагогам за активну та якісну участь у конференції, змістовну та важливу краєзнавчу діяльність! 

Програму заходу та інші матеріали конференції можна переглянути

за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1ZUzWoH56JAFNN8Ohu3ACEm-vxhIlXIxK

Поділитися: