Обласний патріотичний форум «Зима, що нас змінила»

скріни0008

До 10-ї річниці від початку російсько-української війни, напередодні річниці широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну та Дня кримського спротиву російській окупації, в онлайн-студії КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» відбувся обласний патріотичний форум «Зима, що нас змінила».

Участь взяли учнівська молодь та освітяни закладів освіти Київщини /близько 120 аудиторій/, а також військовослужбовці ЗСУ. Модерувала захід Алла Радзівілл, в.о. директора КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

Традиційно форум розпочався із спільного виконання Державного Гімну України. Діти та педагоги також вшанували Хвилиною мовчання кожного хто, віддав своє життя за Батьківщину та нашу майбутню перемогу у цій страшній  війні – і військових, і цивільних.

Учасники заходу обговорили визначальні події російсько-української війни із Оленою Мокренчук (майором, офіцером Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, письменницею) та Андрієм Кириченком (офіцером ЗСУ,  письменником).

Зокрема, Олена Мокренчук презентувала проєкт «Хронологія війни» та розроблену до нього інфографіку про 10-ть важливих етапів боротьби України у цій війні. Вона також розповіла про видатних українських військових, командирів, які наразі призначені на відповідальні посади. Окремо згадала про Михайла Драпатого – білоцерківчанина, нині заступника Начальника Генерального штабу з бойових дій, раніше – визволителя Херсону, командира «літаючої  БМБ» у Маріуполі.

Андрій Кириченко розповів дітям про те, як письменництво допомагає нашим захисникам, чому важливо, щоб твори військових авторів читали цивільні, і, зокрема, молодь.

Юні краєзнаці Київщини також підготували презентації про 5 визначних подій сучасної війни:

«Кримський спортив російській окупації» ˗ Євгенія Горенчук, вихованка гуртка «Патріот» Гостомельського центру творчості дітей та юнацтва;

«Оборона Савур-Могили» ˗ Данило Дорогань, учень 8 класу, вихованець гуртка «Джура» Стовп’язької гімназії Дівичківської сільської ради;

«Шахта «Бутівка» – бойовий форпост» ˗ Варвара Печерська, вихованка Центру національно-патріотичного виховання Броварської міської ради;

«Привид Києва» як явище підтримки українського духу» ˗ Марина Бугайська, учениця Академічного ліцею імені Володимира Мельника Обухівської міської ради;

«Валерій Залужний ˗ «Залізний генерал» ˗ Юлія Шляма, учениця та джура куреня імені Василя Фіцкалинця Ірпінського ліцею № 3 Ірпінської міської ради.

10-ть років війни і боротьби ˗ це приклад безпрецедентної сили спротиву Українського народу, його стійкості, взаємодопомоги, єдності, перед підступним та жорстоким ворогом. І найголовніше – приклад вражаючих успіхів Українського війська на полі бою.

Кожен з нас має наближати Перемогу. Кожен на своєму місці. Вистояли – Переможемо!

Поділитися: