Вебінар «Створення сучасного освітнього контенту як складова педагогічної майстерності»

Img 20240202 130200

Одним із важливих напрямів розвитку та модернізації позашкільної освіти є моделювання ефективного освітнього простору. Оскільки система позашкільної освіти вирізняється своєю багатоваріативністю, то виокремлюється пряма залежність якості освіти від рівня професійної майстерності керівників та педагогічних працівників закладів позашкільної освіти.

02 лютого 2024 року КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» в рамках обласного педагогічного кластеру «Metod Lab: майданчик професійної майстерності» проведено вебінар «Створення сучасного освітнього контенту як складова педагогічної майстерності». Учасниками онлайн студії були понад 80 директорів, їх заступників та методистів закладів позашкільної освіти Київської області.

В умовах швидкої зміни технологій позашкільна освіта має базуватися на високотехнологічних засобах навчання, що значною  мірою впливає на її мобільність, універсальність та фундаментальність. Виходячи з цього традиційна роль педагогів змінюється. Адже тепер їм необхідно уміти обирати та використовувати актуальні педагогічні й інформаційно-комунікаційні технології для організації плідної освітньої діяльності, проєктувати електронні ресурси та освітнє електронне середовище, добре розуміти та застосовувати в освітньому процесі нові сервіси та інструменти для ефективної співпраці, комунікації під час навчання як очно так й дистанційно.

Тому під час зустрічі учасникам студії було запропоновано поглибити знання щодо тонкощів використання електронного освітнього контенту, отримати поради зі створення і впровадження електронних журналів, дізнатися про шляхи розвитку ІТ-компетентності й підвищення професійної майстерності.

Саме з цих питань учасники могли поспілкуватися з представниками цифрової платформи HUMAN Школа та колегами-позашкільниками Бориспільського будинку дитячої та юнацької творчості «Дивоцвіт» Бориспільської міської ради й Бучанського центру позашкільної роботи ім. А. Куцевалова.

Для створення сучасного освітнього контенту, як частини інтерактивного практичного простору, необхідно мати чітке розуміння покрокових дії, володіти творчим підходом та креативністю, а для цього потрібно постійно підвищувати свою професійну майстерність. Ці питання були озвучені керівниками КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» й представниками КНЗ КОР  «Київський обласний  інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів».

Дана зустріч ще раз підтвердила важливість та актуальність впровадження нових трендів в освітню галузь позашкільної освіти й актуальність піднятих питань для сучасних педагогів.

Поділитися: