Розширене засідання колегії департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації

Photo 2024 01 30 23 02 55

30 січня відбулося розширене засідання колегії департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.

Захід пройшов у сучасному, комфортному укритті Юрівського ліцею Гатненської сільської ради, яке використовується закладом не тільки за його цільовим призначенням, але й для занять різними видами спорту, і для проведення різноманітних заходів.

Крім членів колегії, на засідання були запрошені керівники місцевих органів управління освітою, директори закладів інституційного догляду та виховання дітей і закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, фахівці департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, а також Гатненський сільський голова Володимир Паламарчук та ректорка Білоцерківського національного аграрного університету, докторка економічних наук, професорка Олена Шуст.

До присутніх звернулися заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко. Основний посил її виступу – спільними зусиллями зробити Київщину безпечною, спроможною, економічно розвинутою,  стабільною і стратегічно європейською.

На засіданні колегії обговорювалися два питання – це результати  роботи системи освіти області в минулому календарному році та визначення стратегічних напрямів її розвитку в 2024 році.

Серед досягнень – відновлення очного навчання, відбудова освітньої інфраструктури, створення безпечного середовища в закладах освіти в умовах війни, продовження реалізації реформи харчування, відновлення та зміцнення матеріальної бази закладів освіти, створення кваліфікаційних центрів у закладах  професійної освіти, розбудова системи освіти дорослих, і звичайно ж,  підвищення якості освіти. Маємо непогані результати участі здобувачів освіти у міжнародних та всеукраїнських інтелектуальних, спортивних, творчих, технічних заходах.

За суттєві досягнення в роботі кращих освітян Київщини  було нагороджено грамотами  та подяками Міністерства освіти і науки України і Київської обласної державної адміністрації.

Поділитися: