ОБ’ЄДНАЙМОСЯ Ж, БРАТИ МОЇ!

Img 33edd77fad590b621b8db8c0141297f0 v

Для свідомого українця, для українця-патріота, свято Соборності – це символ того, що наша сила в єдності українських земель, саме тому сьогодні мільйони співвітчизників вшановують проголошення Соборності України, Акт Злуки – об’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки! І нинішнє покоління українців – приклад сили духу, сили патріотизму, сили незламності.

22 січня у приміщенні Білоцерківського краєзнавчого музею відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України та присвячені 210-ій річниці від дня народження Т. Шевченка: обласний патріотичний літературно-мистецький захід та відкриття обласної виставки робіт учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!». Організаторами заходу є департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

«Тому що я – Україна» – головний меседж цьогорічного заходу. Таку назву мав і урочистий початок за участю народного художнього колективу «Вокальний ансамбль «Співограй» та театральної студії «Пролог» Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення «Соняшник» Білоцерківської міської ради.

Образ Дівчини-України – зраненої, але незламної, лейтмотивом проходив через увесь захід, засвідчуючи духовну міць українського народу і демонструючи безсмертний заклик Великого Кобзаря: «Об’єднаймося ж, брати мої!». Символічний заклик уже 23-ій рік поспіль носить і виставка учнівської творчості. Життєвому творчому шляху Шевченка присвячують юні митці Київщини свої роботи. Близько 220 унікальних робіт об’єдналися у неймовірну експресивну експозицію у виставковій залі музею. На урочисте відкриття виставки зібралися здобувачі освіти закладів освіти територіальних громад Білоцерківського району. Вони і стали учасниками патріотичного заходу та творчих майстер-класів за участю педагогів  Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення «Соняшник» Білоцерківської міської ради та КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». Знаменно й те, що наше мистецьке зібрання ми присвятили Тарасу Григоровичу Шевченку, 210-ту річницю з дня народження відзначаємо цього року. Сьогодні усі мої діти – нащадки Українського Прометея дарують Шевченкові свою вдячність, шану, талант і щиру любов. Традиційно у залі лунало «вічне слово Кобзаря» у виконанні читців з театральної студії «Пролог». Незмінну присвяту Тарасу «Реве та стогне Дніпр широкий» виконав хор імені Олексія Юзефовича. Вічна справа нескінченного, невичерпного Кобзаря продовжується сьогодні! Піднесеними поетичними рядками «Все буде Україна!» звернувся до гостей свята офіцер Збройних Сил України, член Національної спілки України, автор поетичних збірок Андрій Кириченко: «Вистоїмо! Переможемо! Відбудуємось! Слава Україні» Слава Героям!».

Щиро дякуємо усім, хто став учасником обласної виставки дитячої творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!». Миру усім нам і Перемоги Україні!

Поділитися: