У Малій академії наук вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні

Unnamed

23 листопада 2023 року з метою вшанування пам’яті про трагічні сторінки в історії українського народу в Комунальному закладі Київської обласної ради «Мала академія наук учнівської молоді» відбулась обласна науково-практична онлайн-конференція «Геноцид як зброя у боротьбі проти української нації».

Учасниками конференції стали учні-члени Київського обласного територіального відділення МАН України та науково-педагогічні та педагогічні працівники закладів вищої, загальної середньої та позашкільної освіти.

Юні дослідники мали змогу переглянути архівні документи, фото- та відеоматеріали, надані Національним Музеєм Голодомору-геноциду. Учасники заходу ознайомились із жахливими фактами Голодомору – як одного з найтрагічніших періодів в історії України. Про нові підходи до вивчення Голодомору 1932-1933 років і перспективи подальших досліджень розповіла Ірина Шліхта, доцентка Національного транспортного університету, наукова співробітниця Українського науково-дослідного та освітнього центру вивчення Голодомору, кандидатка історичних наук Здобувачі освіти також ознайомились із виданнями, які висвітлюють події, пов’язані з геноцидом українського народу.

 Учні-члени Малої академії наук учнівської молоді Єлизавета Шищенко та Мілан Іліч презентували свої дослідницькі проєкти, у яких розкрили причини та характер Голодомору 1932-1933 рр; розповіли про міжнародне визнання Голодомору 1932-1933рр геноцидом українського народу. Марія Бур’яновська, Анастасія Зборовська, Даяна Васюхно та Тимур Дереча представили свої роботи, з якими перемогли у Міжнародному міждисциплінарному конкурсі наукових і творчих робіт імені В. Маняка та Л. Коваленко.

Тема Голодомору 1932-1933 років як геноциду Українського народу сьогодні актуальна як ніколи, коли рашистський режим хоче вчинити геноцид на українській землі. Учнівська молодь своїми дослідженнями вшановує пам’ять жертв голодоморів, об’єднується навколо національної ідеї, чим наближає перемогу України – «ПАМЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО».

Матеріали науково-практичної конференції «Геноцид як зброя у боротьбі проти української нації» можна переглянути ТУТ

Поділитися: