Обласний патріотичний онлайн-форум «УКРАЇНА: БУТИ ГІДНИМ», присвячений 10-й річниці Революції Гідності

Скріни 21.11.230001

21 листопада, у День Гідності та Свободи, в онлайн-студії КЗ КОР «Центр творчості дітей  та юнацтва Київщини» відбувся обласний патріотичний  форум «Україна: бути гідним».

Участь у заході взяли освітяни та учнівська молодь Київщини, учасники Революції Гідності, волонтери, представники громадських організацій. Загалом доєдналися близько 100 аудиторій закладів освіти області.

Цьогоріч форум відбувся під гаслом «Заряджені Гідністю та жагою свободи!» і присвячений 10-й річниці Революції Гідності.

З вітальним словом до здобувачів освіти, педагогів та учасників Майдану звернулася Людмила Кибенко, заступник директора департаменту освіти і   науки Київської обласної державної адміністрації – начальник  управління освіти, науки та інноваційної діяльності.

Учасники патріотичного форуму виконали Державний Гімн України та підтримали всеукраїнський флешмоб #Бути_Гідним, пов’язавши «майданівську» (синьо-жовту) стрічку. Вшанували пам’ять Героїв Небесної    Сотні та усіх загиблих у російсько-українській війні: воїнів  та  цивільних.

Під час форуму юними краєзнавцями області було презентовано розповіді про історію громадянських протестів на Майдані та євромайданівців.

Присутні на заході змогли поспілкувалися із безпосередніми учасниками Революції Гідності:

Валерієм Пантюшенком та Іриною Запорізькою, волонтерами, керівниками гуртків Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді  «Соняшник» Білоцерківської міської ради;

Олександром Мамалигою, керівником громадської організації «Білоцерківський навчально-волонтерський центр», співробітником Білоцерківського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»;

Тамарою Клюкіною, волонтеркою, письменницею із псевдонімом «Ганна Ручай».

У своїх зверненнях до молоді майданівці зробили наголос на найвагоміших досягненнях Революції Гідності:

десять років тому українці продемонстрували всьому демократичному    світові, що за своє майбутнє готові боротися;

майданівці стали на захист Конституції України, її державності  та незалежності, прав людини та громадянина, загальнолюдських та демократичних цінностей;

потужність, єдність і масовість громадянського спротиву, самопожертва   Героїв Небесної Сотні не залишили проросійській диктатурі шансу в Україні; 

те, що втримало нашу оборону в найважчі часи, і що дасть нам силу      перемогти у російсько-українській війні – Гідність і Свобода.

На завершення форуму юні поети, вихованці літературних гуртків, продекламували щемливі та емоційні вірші – присвяти Революції Гідності та захисникам України: «Мій ангел носить шеврони», «Холодні зорі», «Не бійсь моя, країно!».

Дякуємо усім учасникам форуму за активну участь! Дякуємо ЗСУ за можливість вільно жити, навчатися та працювати в Україні!

Вітаємо зі святом Дня Гідності та Свободи! Пам’ятаймо: ми, українці, вільні творити своє майбутнє! Ми вистояли на Майдані – переможемо і у війні!

Поділитися: