Робоча нарада з керівниками закладів професійної освіти.

зображення viber 2023 11 09 22 40 47 556

07 листопада 2023 року на базі Державного навчального закладу «Професійний ліцей м. Українки» відбулася робоча нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти під головуванням заступника голови Київської обласної державної адміністрації Жанни Осипенко.

У ході наради обговорювалися питання відповідності змісту і якості професійної (професійно-технічної) освіти потребам сучасного ринку праці;  формування нового змісту професійного навчання, орієнтованого на результат;  розроблення та впровадження нових освітніх програм з підготовки кваліфікованих робітників у закладах професійної освіти.

Було також проаналізовано ефективність діяльності навчально-практичних центрів галузевого спрямування, які функціонують на базі закладів професійної освіти та дозволяють максимально наблизити освітній процес до умов сучасного виробництва, запроваджувати різні види професійної підготовки, зокрема проводити прискорене навчання шляхом опанування молоддю і дорослим населенням часткових кваліфікацій.

У подоланні соціально-економічних викликів, зумовлених військовою російською агресією, важливу роль відіграє саме система професійної освіти, основним завданням якої на сьогодні є підготовка висококваліфікованих робітничих кадрів для післявоєнної відбудови економіки держави.

За вагомі досягнення у професійній діяльності окремих керівників закладів професійної освіти, педагогічних працівників було нагороджено нагрудними знаками «Василь Сухомлинський», «Відмінник освіти», подяками Міністерства освіти і науки України.

Поділитися: