Реформа харчування у закладах освіти Київської області триває

369675351 252935727760259 3105519583543327943 n

Питання організації харчування дітей є одним із пріоритетних напрямів роботи Київської обласної державної адміністрації, департаменту освіти і науки та органів місцевого самоврядування.

В області продовжується реформа харчування в закладах освіти, ініційована у 2020 році Першою леді України Оленою Зеленською.

Київщина однією з перших долучилася до реформи, започаткувавши  власний проєкт «Якісне харчування – здорова дитина», і тепер вже може ділитися з іншими регіонами своїми успішними практиками організації харчування дітей  не тільки в закладах загальної середньої, але й дошкільної освіти.

Додатковим поштовхом для подальшої успішної реалізації реформи стала партнерська зустріч «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи», яка відбулася 1 листопада цього року на базі закладів освіти Бучанського району за участі представників центральних органів виконавчої влади та керівників 12 обласних державних (військових) адміністрацій. У зустрічі взяли участь Олена Зеленська та заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

Учасники партнерської зустрічі обговорили актуальні та важливі питання реформування системи харчування здобувачів освіти в регіонах, ознайомилися з Дорожньою картою реалізації реформи на Київщині, з кращими практиками та різними формами організації харчування дітей у закладах освіти Бучанського району: ліцеї “Петропавлівський”, що у с. Петропавлівська Борщагівка, Бучанському ліцеї № 9, Білогородському ліцеї № 1 та закладах дошкільної освіти  «Чарівний замок» та «Щасливий»; кухню, яка будується в м. Бучі і незабаром виготовлятиме страви для здобувачів освіти трьох громад: Бучанської, Немішаївської та Бородянської.

Поділитися: