Київщина відзначила День учнівського спорту

Макарів (3)

У системі освіти Київської області у період з 26 вересня по 01 жовтня 2023 року пройшли фізкультурно-спортивні заходи в рамках Дня учнівського спорту, який символічно відзначається в Україні в першу неділю жовтня.   

Понад три з половиною тисячі учнів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти і вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл узяли участь в різноманітних змаганнях з видів спорту, вікторинах, естафетах тощо.

Зокрема у спортивному комплексі селища Бородянка працювали локації Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнівської молоді “Challenge Fest” з боксу, настільного тенісу, футболу та проводилися змагання з пішохідного туризму Учасниками цих заходів стали  близько 100 вихованців Бородянської ДЮСШ.

У Макарівській ДЮСШ пройшов спортивно-масовий захід «Спортивна родина – здорова країна», який став справжнім святом не  тільки для дітей, але й для їхніх батьків:  вони спільно виконували активну руханку, творчі завдання та долали перешкоди.

У місті Сквирі відбулася відкрита першість Сквирської ДЮСШ з легкоатлетичного чотириборства серед юнаків та дівчат, у якій змагалися 75 учнів 5-х та 6-7-х класів (37 дівчат та 38 юнаків) із чотирьох шкіл району.

У ДНЗ «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу» пройшов спортивно-масовий захід «Козацький гарт», а в ДПТНЗ “Фастівський центр професійно-технічної освіти” – спортивно-патріотична гра «Козацька наснага».  Здобувачі освіти взяли участь в естафетах та позмагалися в перетягуванні каната, армрестлінгу і штовханні гирі.

Цікаві спортивні заходи пройшли також у Рокитнянській, Кожанській, Миронівській, Яготинській, Ржищівській, Бучанській громадах, зокрема: спортивні естафети, масові пробіги, змагання з баскетболу, боротьби вільної, джиу-джитсу, флорболу, Доджболу та Cool Games.

Знаковою спортивною подією для школярів м. Ірпеня став 01 жовтня велопробіг, під час якого юні спортсмени  вшанували пам’ять тих, хто обороняв місто.

Величезна подяка та шана всім, хто сьогодні захищає нашу країну! Завдяки їм маємо змогу проводити для дітей такі заходи навіть  під час війни.

Поділитися: