Обласний семінар-практикум для відповідальних за проведення Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»)

Слайд2

Відповідно до плану роботи департаменту освіти і науки Київської     обласної державної адміністрації на 2023 рік, 12 вересня в онлайн-студії      КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» відбувся         обласний семінар-практикум «Організаційно-методичні аспекти проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у закладах освіти Київщини у 2023-2024 навчальному році».

Учасниками семінару стали близько 80 освітян Київщини: спеціалісти місцевих органів управління освітою – відповідальні за проведення гри «Джура» у територіальних громадах, виховники роїв та керівники гуртків козацько-лицарського виховання.

Головними спікерами заходу були:

Тарас Рондзістий, член Головного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), директор Міжнародної благодійної установи «Центр національного відродження»;

Володимир Людоговський, методист відділу інформаційно-методичного забезпечення та зв’язків з громадськістю Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді;

Алла Радзівілл, в.о. директора КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини»;

Ірина Личак, завідувач відділу спортивного туризму і краєзнавства КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини.

Під час семінару було проаналізовано участь роїв закладів освіти в обласних та всеукраїнських заходах за програмою гри «Джура», підсумки обласної Школи виховників джур протягом 2022/2023 н.р., а також обговорено старт та карту дій гри протягом 2023/2024 н.р. з урахуванням умов воєнного стану.

Освітян поінформовано щодо важливості створення та діяльності територіальних штабів гри «Джура», призначення їхніх керівників, ознайомлено із умовами, вимогами та процесом створення куренів на базі закладів освіти Київщини.

Організаторами семінару наголошено на важливості гри «Джура» як базової основи для організації комплексної системи національно-патріотичного виховання учнівської молоді в Україні.

Ролик “Джура” на Київщині. 2022/2023 н.р.” можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=P6Nzie77MCQ&t=32s

Поділитися: