Рої Київщини – учасники Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»)

371130192 282523697737685 5421630100900947926 n

Протягом липня-серпня 2023 року козачата, джури, молоді козаки та козачки Київщини взяли участь у таборуваннях Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Так, на Львівщині з 15 по 23 липня відбулася гра «Джура – 2023: Галицька Січ» для дітей 15-17 років. До турбази серед мальовничих гір Карпат з’їхалися найкращі 26 роїв із різних куточків України. Від Київської області участь у грі взяв рій «Нічна варта» Білоцерківського ліцею іноземних мов – гімназії № 9 Білоцерківської міської ради (виховники: Олена Блоха та Сергій Никоненко).

Протягом 9 днів учасники таборування мали змогу продемонструвати свої вміння та знання у різноманітних патріотичних активностях:

конкурсах «Таборування», «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Стрільба з пневматичної зброї», «Метання гранати» та грі-вікторині «Відун»;

показовому виступі «Впоряд», гутірках, флешмобах «З Україною в серці», «Сильні. Вільні. Непереможні», «Моя Україна – єдина і непереможна»;

майстер-класах із спортивних ігор за програмою «Спорт для всіх», від підрозділів ДСНС у надзвичайних ситуаціях, «Рятівник» (домедична допомога);

відвідування фортеці «Тустань», меморіалу Українських Січових Стрільців на горі Маківка, «Історико-краєзнавчого музею Сколівщини», похід до водоспаду «Кам’янка» тощо.

 Найкращі результати рою «Нічна варта»: 4 місце у конкурсі «Таборування» та найбільше бонусів у настільній інтелектуальній грі «УПА. Відповідь нескореного народу».

З 13 по 20 серпня у Закарпатській області тривала гра «Джура-2023: Котигорошко» для дітей 6-10 років, участь у якій взяли 16 роїв із 15 областей України та міста Києва. Київська область була представлена роєм «Котигорошко» Березанського ліцею № 2 Березанської міської ради (виховники: Руслан Забродський та Алла Забродська).

Під час таборування козачата навчалися шикуванню на ранкову та вечірню збірки, звітуванню ройових, іншим важливим церемоніалам: вітанню «Слава Україні! Героям Слава!», підняття та внесення Державного Прапора України, прапора гри «Джура», виконання Державного Гімну України та маршової пісні ЗСУ «Зродились ми великої години», хвилині вшанування пам`яті загиблих захисників України тощо.

Для котигорошків було організовано та проведено низку патріотичних гутірок та ватр, військово-прикладних вишколів, майстер-класів із цивільного захисту та безпеки. Зокрема, майстер-класи від 5-ї державної пожежно-рятувальної частини управління ДСНС України у Закарпатській області із гасіння пожежі, від гірського пошуково-рятувального відділення  м. Іршава ГУ ДСНС Закарпаття із пошуку людей, які загубилися в горах, а також із мінної безпеки та підводних пошукових робіт.

Діти навчалися вправно стріляти з пневматичної зброї та лука, вивчили ази впоряду, ознайомилися з основами топографії та орієнтування на місцевості, а також елементами рукопашного бою.

Маленькі козачата пограли у різноманітні спортивні ігри та теренову гру «Козацький куліш», змогли розвинути свої лідерські якості на тренінгу «Лідер в мені. Лідер рою», відвідали екскурсію у Краєзнавчому музеї міста Іршава.

З 20 по 27 серпня у Закарпатській області відбулася гра «Джура-2023: Карпатська Січ» для дітей 11-14 років, участь у якій від Київської області взяв рій «Козацька варта» Бориспільського ліцею «Патріот» Бориспільської міської ради (виховники: Григорій Маліченко та Максим Черкунов).

Програма гри була також насиченою історичними гутірками та екскурсіями, військово-прикладними вишколами та конкурсами, патріотичними акціями тощо.

За підсумками таборування джури Київщини нагороджені грамотами за найкращий результат у практичному вишколі «Туристська смуга перешкод», за синхронність виступу зі зброєю у представленні творчого завдання вишколу «Впоряд» та за влучність у вишколі «Стрільба з пневматичної гвинтівки».

Учасники гри «Джура-2023: Карпатська Січ» вшанували пам’ять загиблих захисників України, взявши участь у Всеукраїнському щорічному забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Козачата, джури, молоді козаки та козачки Київщини повернулися із таборувань ІІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») із новими знайомствами, знаннями, вміннями, досвідом, яскравими емоціями та патріотичними почуттями.

Поділитися: