Форсайт-сесія «БЕЗПЕКА ТА МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ»

367869709

22 серпня 2023 року на базі КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» відбулася форсайт-сесія «БЕЗПЕКА ТА МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ» у рамках обласного освітнього форсайту «КИЇВЩИНА: РОЗВИТОК ОСВІТИ У ВОЄННИЙ ЧАС ТА ПІСЛЯ ПЕРЕМОГИ».

У заході взяли участь директори ІРЦ та працівники відділів освіти, відповідальні за діяльність психологічної служби в закладах освіти області (193 особи).

Учасників заходу привітали Тетяна Шкода, заступник директора департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, та Євгенія Бачинська, ректор КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», кандидат педагогічних наук, доцент.

Є. Бачинська презентувала обласну програму «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини».

Старший науковий співробітник Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи, голова ГО «Агенція Розвитку Проєктних Ініціатив» Юрій Луценко розповів про особливості роботи з психотравмою та окреслив шляхи допомоги в її подоланні.

Катерина Квятковська, координатор міжнародного проєкту «Психічне здоров’я для України», який реалізується за підтримки Уряду Швейцарії та Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC), ознайомила присутніх з проєктною ініціативою «Концепція школи, чутливої до психічного здоров’я».

Найважливіші аспекти проєкту «Про. Світ» «Безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей» розкрила Олександра Пєтушкова, керівник Центру інноваційної освіти.

Євгенія Бачинська презентувала присутнім обласний проєкт «Безпека та ментальне здоров’я населення громади» та Start Up «Цифровий методичний ресурс «E-KRISTTI».

Учасники заходу взяти участь у роботі тематичних локацій «Формуємо безпечне та здорове освітнє середовище».

Роботу першої локації забезпечували обласні сертифіковані коучі Леся Шелест, Галина Слободяник, Марина Славінська та Людмила Локоткова – працівники КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», які провели презентаційний тренінг та ознайомили учасників з міжнародними проєктами: «Психічне здоров’я для України» (МН4U)); «Розбудова стійкої системи громадського здоров`я» (USAID), та «Розвиток систем попередження та реагування на насильство в закладах освіти та підвищення стійкості підлітків»

У другій локації працювали обласні сертифіковані коучі: Олена Дерій, Антоніна Шевченко, Олена Алєксєєва, Юлія Гребеніченко – працівники КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», які презентували міжнародні проєкти: «Психолого-педагогічна підтримка дітей, батьків та педагогів в умовах надзвичайної ситуації (практичні дії та підтримка)»; «Плекання резильєнтності в освітніх закладах; «Кризова психологічна допомога» та «Про. Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей»

Учасники сесії активно долучались до обговорення питань, виконали  практичні вправи та обмінювались досвідом роботи, що сприятиме  виробленню спільного бачення проблем та визначенню напрямів подальшої діяльності.

369585834368007182367954629 367917139367869710363853867

Olympus Digital Camera
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

369838279

Поділитися: