До уваги освітян Київщини: готуємося до серпневих заходів

Pressmediarelations

Уже стало традицією, що для освітян області щороку проводяться серпневі заходи, мета яких – обговорення найбільш важливих питань, пов’язаних із забезпеченням організованого початку  нового навчального року, визначення стратегічних напрямів розвитку регіональної освітньої системи, планування діяльності та отримання рекомендацій фахівців.

Цьогоріч такі заходи відбудуться у форматі освітнього форсайту «КИЇВЩИНА: РОЗВИТОК ОСВІТИ У ВОЄННИЙ ЧАС ТА ПІСЛЯ ПЕРЕМОГИ». Такий формат обрано не випадково, адже поняття «форсайт» у перекладі з англійської мови означає «погляд у майбутнє» або, іншими словами, це спроба прогнозування розвитку галузі у перспективі.

Крім того, режим проведення заходів буде дещо незвичним. Спочатку пройдуть локальні форсайт-сесії по напрямах діяльності, де управлінці та педагоги Київщини вестимуть діалог з найбільш актуальних освітніх питань та прийматимуть трансформаційні рішення для форсайт-проєктування і розвитку регіональної моделі освіти як в умовах війни, так і після її завершення. Зокрема у фокусі обговорення освітян  будуть:

пріоритетні напрями розвитку освіти Київщини та  шляхи подолання викликів війни;

цифрова трансформація освіти і науки;

безпека та ментальне здоров’я учасників освітнього процесу;

неперервна освіта від дошкілля до освіти дорослих;

компенсація освітніх втрат та розривів;

трансформація позашкілля у простір нових можливостей.

Після завершення форсайт-сесій у кінці серпня відбудеться підсумковий обласний освітній форсайт, де буде напрацьовано стратегію розвитку системи освіти Київщини у 2023/2024 навчальному році в контексті довгострокової перспективи та в рамках реалізації державної і регіональної освітньої політики під час війни та після її завершення.

Пропозиції щодо участі та питання для обговорення просимо надсилати на електронну адресу: kyiv_academy@ukr.net

Поділитися: