На Київщині триває реформа шкільного харчування

20230623 6692

Сьогодні, 23.06.2023, в місті Ірпені, на базі Державного податкового університету відбувся важливий обласний захід – форум «Шкільне харчування: зміни та виклики сьогодення». Його мета – спільне напрацювання подальшої стратегії реформування харчування в закладах освіти області; продовження реалізації обласного проєкту «Якісне харчування – здорова дитина», обмін досвідом запровадження нових підходів до організації процесу харчування у дитячих садках та школах.

Цільова аудиторія форуму – профільні заступники начальників районних військових адміністрацій та голів сільських, селищних, міських рад, керівники гуманітарних відділів РВА та органів управління освітою територіальних громад, директори закладів освіти області.

Форум відкрив Руслан Кравченко – начальник Київської обласної військової адміністрації, який звернувся до учасників заходу та акцентував увагу на важливості реформування харчування не тільки в школах, а й у дитячих садках. Про що наголошувала Перша леді України Олена Зеленська на нещодавній зустрічі в Бориспільському професійному ліцеї.

Руслан Кравченко наголосив, що, попри війну, реформа харчування триває, а її успіх залежить від подальших спільних зусиль і цілеспрямованої партнерської взаємодії всіх зацікавлених сторін.

Голова правління Національної асоціації громадського харчування Орест Степаняк для учасників заходу презентував Стратегію реформування системи шкільного харчування, передбачену на 2023-2027 роки, підставою для розроблення якої була необхідність розвитку наступних етапів реформи шкільного харчування з урахуванням здобутих за попередні періоди досягнень, а також подолання наслідків повномасштабного збройного вторгнення рф на територію України.

У ході форуму його учасники обговорили важливі й актуальні питання, які стосуються подальшого запровадження нових форм та моделей харчування в закладах освіти; проведення закупівель продуктів харчування в умовах воєнного стану; професійної підготовки кадрів для реалізації реформи шкільного харчування; діяльності кулінарних хабів Київщини; промоції культури здорового харчування тощо.

Керівники закладів освіти, які є учасниками обласного проєкту «Якісне харчування – здорова дитина», обмінялися досвідом його реалізації та поділилися думками щодо шляхів успішного продовження реформи шкільного харчування в територіальних громадах області.

Img 4772 Unnamed 20230623 6720 20230623 6715 20230623 6709 20230623 6703

Поділитися: