Дитинство має право на безпеку

Img 4715

У День захисту дітей, який розпочався з повітряних тривог, надзвичайно актуальне та болюче питання безпечного життя кожної української дитини під час війни стало головним меседжем форум-квесту «Дитинство має право на безпеку», який відбувся 1 червня у Комунальному закладі Київської обласної ради «Мала академія наук учнівської молоді».

Близько 50 учнів-членів Київського обласного територіального відділення МАН України стали активними учасниками тематичних інтенсив-локацій заходу, на яких діти відпрацьовували навички радіаційної, мінної, пожежної безпеки, домедичної допомоги в надзвичайних ситуаціях, безпеки дорожнього руху, безпеки на воді та в побуті.

Модератором інтерактивної локації з радіаційної безпеки стала Жанна Білик, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник НЦ «Мала академія наук України», керівник гуртка КЗКОР «Мала академія наук учнівської молоді».

Експрес-курс із тактичної медицини та першої домедичної допомоги в надзвичайних ситуаціях провів у тренінг-локації Класу безпеки Микола Бебко, керівник гуртка КЗКОР «Мала академія наук учнівської молоді».

На важливість та актуальність мінної, пожежної безпеки, правил поводження на воді та в побуті, під час повітряної тривоги наголосили представники Білоцерківського районного управління ДСНС України в Київській області, які провели навчально-мотиваційне заняття в практикум-локації.

Темами інтерактивного діалогу представників ювенальної превенції Білоцерківського районного управління Національної поліції України з учасниками форум-квесту стали: безпека дорожнього руху, попередження вчинення правопорушень серед неповнолітніх та дотримання правил особистої безпеки.

В День захисту дітей усі учасники форум-квесту отримали корисний подарунок від ювенальної превенції – світловідбиваючі браслети.

«Дотримуємось правил безпеки – вони рятують життя!» – саме цей меседж став фінальним на форум-квесті «Дитинство має право на безпеку».

Img 4711 Img 4712 Img 4713 Img 4714 Img 4704 Img 4707 Img 4708

Поділитися: