На Київщині продовжується реформа шкільного харчування

045a8236

Київщина принципово змінила підхід до дитячого харчування. Реформа шкільного харчування розпочалася  з підготовки кадрів. Для цього в Борисполі, Білій Церкві та Василькові створено кулінарні хаби.  Підготовлено понад 30 тренерів – «агентів змін», які сьогодні навчають кухарів шкільних їдалень. У період з листопада 2022 року навчання пройшли 600 осіб, серед яких працівники харчоблоків 58 опорних закладів освіти: кухарі, медичні сестри з дієтичного харчування, відповідальні за організацію харчування у школах.

Зокрема 30.05.2023 в Державному професійно-технічному навчальному закладі «Бориспільський професійний ліцей», де  функціонує кулінарний хаб, пройшло навчання з теоретично-практичного курсу «Сучасні тенденції в організації шкільного харчування» для працівників харчоблоків закладів загальної середньої освіти Київської області. Цей курс започатковано в межах реформи шкільного харчування. Його мета – підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання сфери громадського харчування та кухарів шкільних їдалень.

У цей день у заклад з робочим візитом завітала Перша леді України Олена Зеленська, яка поспілкувалася з організаторами й учасниками навчання. «В умовах війни складно щось планувати, але не можемо зупинятися, тому що реформування системи харчування – це про дітей, це про майбутнє. Не можна законсервувати дітей зараз і сказати їм: «Почекайте, поки ми розберемося з нашими проблемами,  а потім будете харчуватися». Тому я щаслива, що реформа продовжується та набирає дійсно ефективних обертів, зокрема й навчання професійного персоналу. Це також дуже важлива частина нашої реформи. Хочеться, щоб досвід Київської області та міста Львова, які вже мають такі хаби, продовжували  й інші області. Тернопіль, Полтава та Одеса –на черзі. І дуже сподіваємося, що за вами послідує решта областей. Думаю, треба упроваджувати цей досвід в інших регіонах», – зазначила Олена Зеленська.

Незважаючи на війну, реформа шкільного харчування в області триває, і продовжується навчання працівників, дотичних до його організації. Планується, що до вересня цього року його пройдуть ще 816 осіб.

045a7904045a7689045a7371045a9875045a8797045a8787045a8720045a8282

Поділитися: