«Canva – універсальна  онлайн-платформа графічного дизайну»

Canva – афіша

У час глобальної інформатизації однією зі складових професійної компетентності сучасного педагога є компетентність у сфері інформаційно-комунікаційних технологій.

З метою підвищення інформаційної грамотності педагогічних працівників закладів позашкільної освіти КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» проведено відкриту педагогічну майстерню «Canva – універсальна  онлайн-платформа графічного дизайну» у рамках обласного кластеру «Metod Lab: майданчик професійної майстерності». Захід проходив у онлайн-форматі на платформі Zoom та передбачав роботу теоретичного і практичного блоків.

У роботі майстерні взяли участь більше 60 керівників та педагогів закладів позашкільної освіти. Приємно, що до онлайн-зустрічей доєдналися колеги не лише з Київщини, а й з Херсонської, Закарпатської, Сумської, Одеської областей та м. Києва.

Учасники майстерні впродовж кількох онлайн-занять створювали афіші, працювали з презентацією та відео в середовищі Canva. Яскраві плакати в патріотичних жовто-синіх кольорах – результат самостійної роботи учасників на вступному занятті, стали першими, але впевненими кроками педагогів в опануванні сервісами відомої платформи графічного дизайну.  Ці навики дозволять користувачам самостійно створювати афіші, презентації, відео та інший візуальний контент, особливо корисний при дистанційній формі проведення гурткових занять.

Рисунок1 Рисунок

вава7 ваав6

Поділитися: