МАН СВЯТКУЄ ДЕНЬ НАУКИ В УКРАЇНІ

Dsc 0730 (1)

«Наука об’єднує» – під таким девізом Мала академія наук учнівської молоді святкує День науки в Україні.

18 травня 2023 року понад 50 вихованців гуртків та секцій МАН занурились  в атмосферу наукового світу, відвідавши факультети та наукові лабораторії Білоцерківського національного аграрного університету. Юні дослідники Київщини ознайомились із сучасними передовими технологіями та прикладними дослідженнями науково-дослідних лабораторій: інформаційно-аналітичного забезпечення досліджень в аграрній економіці; між кафедральної лабораторії діагностики рослин та ґрунту; фізіології та біохімії рослин; захисту рослин; навчально-експозиційної лабораторії кафедри іхтіології та зоології; біохімічних і гістохімічних методів досліджень; дізналися про напрями роботи міждисциплінарного центру експертизи аграрних інновацій та підприємництва; інформаційного центру Європейського союзу,  оглянули наукові експозиції та багату колекцію зоологічного музею кафедри анатомії та гістології імені П. О. Ковальського, відвідали еколого-вегетаційний майданчик кафедри загальної екології та екотрофології.

У рамках проєкту «Наукою вишиваємо Україну» усі бажаючі мали змогу долучитись до створення мапи Київської області, вишитої молодими науковцями Київщини, адже в цей день, 18 травня, в Україні святкують День вишиванки як символ краси та національної ідентичності українського народу.

Упродовж заходу учасники дізнались про історичне минуле університету, його традиції, становлення наукової думки та відомі імена вчених і їх внесок в розвиток науки.

Віримо, що прагнення до нових знань, наполегливість та енергія юних дослідників відкриватимуть нові горизонти й можливості впевнено йти до своїх великих і маленьких відкриттів та винаходів.

Dsc 0633 зображення viber 2023 05 18 15 28 52 522 Img 9442

Dsc 0682

Поділитися: