Наша молодь – за європейське майбутнє України

аааау3

В Європейському Союзі та інших країнах 9 травня відзначається День Європи як свято миру та єдності на європейському континенті.

Цьогоріч в Україні, яка прагне до європейського майбутнього і має статус країни-кандидата в члени Європейського Союзу, День Європи                                  9 травня відзначається вперше. На жаль, ми святкуємо його в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала проти нас Росія. І сьогодні поряд з Україною й українцями, які захищають свою землю, свою територіальну цілісність, незалежність і демократичні цінності, пліч-о-пліч стоять європейські країни і європейські народи, допомагаючи нам на полі бою зброєю, підтримуюючи нас на дипломатичній арені, у фінансовій, економічній та юридичній сферах, у подоланні наслідків ракетного терору та зимового блекауту, опікуючись нашими біженцями, лікуючи наших поранених і навчаючи наших військових. Європа — наш партнер і союзниця, яка допомагає нам захистити себе, щоб ми своєю  перемогою над рашизмом повернули мир на європейський континент.

Сьогодні Київщина, як і весь український народ, вшановує нашу історичну єдність з європейцями.

Наші діти-лідери є особливо активними учасниками євроінтеграції нашого суспільства, і саме вони  є неймовірно консолідуючою силою для всієї учнівської молоді, яка має активну громадянську позицію, європейські погляди на майбутнє і прагне жити в демократичному суспільстві.

Саме обласна рада дітей Київщини стала ініціатором проведення низки заходів, приурочених до Дня Європи, зокрема пізнавальної онлайн-подорожі «Лідерський експрес Європою» для лідерів органів учнівського самоврядування Київської області, де вони мають можливість продемонструвати свої знання різних європейських мов, культури та звичаїв народів країн ЄС, їхньої історії та сучасного життя. Ця подорож допоможе не тільки перевірити свої знання, але й дізнатися цікаву інформацію про європейський континент.

Крім того, креативна команда обласної ради дітей Київщини «7’Я ОРДК» вкотре традиційно долучиться до онлайн-участі у III Всеукраїнському творчому фестивалі «Єврофест-2023» на запрошення лідерів органів учнівського самоврядування Кіровоградської області. Це цікавий захід, який включає квіз країнами Європи, конкурс постерів «Європейське майбутнє України», конкурс світлин «Європа – наш спільний дім» тощо.

Відбудеться також лідер-івент «Європейський вернісаж – простір креативу й успіху», який допоможе нашим школярам ознайомитися з можливостями навчання та розвитку в ЄС, дізнатися про ініціативу «Посли європейської молоді» від Марії Яковенко, посла Доброї Волі ЮНІСЕФ, та удосконалити свої знання про Європейський Союз і європейські цінності.

Наша молодь пов’язує своє майбутнє і майбутнє України з Європою, адже українці – європейська нація!

зображення viber 2023 05 09 21 47 01 506

Поділитися: