Краєзнавча конференція учнівської молоді Київщини до Дня пам’яті та примирення

туристам (2)0003

5 травня, напередодні Дня пам’яті та примирення,  в онлайн-студії КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» відбулася краєзнавча конференція учнівської молоді Київщини.

Участь у заході взяли учні, вихованці та освітяни закладів освіти із Білоцерківської, Гостомельської, Іванківської, Обухівської, Сквирської та  Яготинської територіальних громад області.

Діти та педагоги вшанували Хвилиною мовчання усіх борців із нацизмом та жертв ІІ Світової війни.

Свої краєзнавчі матеріали презентували 7 дітей-доповідачів. Також учасники заходу поспілкуватися та обговорили окремі аспекти з історії України у ІІ Світовій війні із Анатолієм Бондарем, краєзнавцем, професійним істориком, керівником зразкового Музею гімназійної освіти Білої Церкви Ліцею «Перша Білоцерківська гімназія».

Юні краєзнавці та їхні керівники ознайомилися із цікавою та актуальною науково-історичною літературою, отримали корисні рекомендації щодо здійснення пошуково-дослідницької роботи.

Організатори конференції висловлюють вдячність дітям та педагогам за якісну участь у заході та закликають долучитися 8 травня до  Всеукраїнської акції «Мак пам’яті». З 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну в Україні, як і в Європі, є квітка маку. Заохочуємо використовувати цей символ під час публічних заходів та у тематичних матеріалах.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні саме російська федерація порушила територіальну цілісність України і зруйнувала мир у Європі. Боротьба українців триває щоденно від 2014 року. Ми точно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Перемогли нацизм! Переможемо і рашизм!

туристам (2)0006 туристам (2)0001 туристам (2)0002 туристам (2)0004 туристам (2)0005

Поділитися: