Відбулося засідання обласного штабу з питань організації та проведення ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)-2023 на Київщині

зображення viber 2023 05 05 16 43 15 692

Збройна російська агресія проти України надзвичайно загострила питання національно-патріотичного виховання молодого покоління і формування в нього готовності до захисту своєї країни, її територіальної цілісності і незалежності. 

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»), започаткована ще в 2003 році, може допомогти в цій важливій роботі, адже основна мета гри полягає у військово-спортивному та національно-патріотичному вихованні української молоді на основі лицарських традицій українського козацтва.

У цьому році, незважаючи на воєнний стан в Україні, планується відновити гру, яка була в останні роки перервана спочатку підступним коронавірусом, а потім ще більш підступним ворогом. Підготовча робота до проведення гри вже розпочалася.

Так, 4 травня цього року новостворений обласний штаб з питань організації та проведення ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)-2023 на Київщині, який очолює заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко, провів своє перше засідання, на якому було обговорено особливості цьогорічного обласного етапу гри в умовах воєнного стану з дотриманням усіх безпекових вимог.

Засідання відбулося у приміщенні Київської обласної державної (військової) адміністрації за участю працівників Міністерства освіти і науки України, структурних підрозділів КОДА, обласних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України, представників місцевого самоврядування територіальних громад, керівників закладів освіти.

Сподіваємося, що гра відбудеться, незважаючи ні на що, і принесе нашим дітям та учнівській молоді не тільки велику користь, а ще й справжнє задоволення та радість від спілкування, яких так не вистачає в умовах війни, допоможе оздоровитися і загартуватися.

зображення viber 2023 05 05 16 45 38 740 зображення viber 2023 05 05 16 44 44 745 зображення viber 2023 05 05 16 45 19 938

Поділитися: