Вручено сертифікати за професією «лицювальник-плиточник»

F971900f8c4a23ff8744da959278b988

З огляду на необхідність відновлення, будівництва і модернізації цивільної інфраструктури та житлового фонду, зруйнованих унаслідок повномасштабного російського військового вторгнення на територію України, найближчим часом на ринку праці невпинно зростає попит на кваліфікованих робітників будівельної галузі.

Одним із шляхів задоволення попиту у трудових ресурсах є підготовка робітничих кадрів за короткотерміновими програмами з використанням інноваційних виробничих технологій і сучасних будівельних матеріалів шляхом створення ХАБів  неформального професійного навчання мікронавичкам з професій будівельного напряму.

З цією метою Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України та Департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації підписано Меморандум про співпрацю та започатковано навчання  случахів за  професіями «монтажник санітарно-технічних систем і устаткування»  та «лицювальник-плиточник» на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Броварський професійний ліцей».

Цільовою аудиторією для навчання є внутрішньо переміщені особи, які змушені залишити постійне місце проживання та переїхали до Київської області, особи з числа незайнятого  та працюючого населення, які мають бажання отримати професійні навички.

У квітні місяці 2023 року мікронавичками з професії «монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» оволоділи 10 слухачів із числа дорослого населення.

2 травня поточного року групі слухачів Броварського професійного  ліцею, які завершили  короткотермінові курси, вручено  відповідні сертифікати  за професією «лицювальник-плиточник». Підготовку слухачів здійснено завдяки фінансовій підтримці Профспілок працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

Департамент освіти і науки та Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України мають намір поширити цей досвід в інших закладах професійної (професійно-технічної) освіти Київщини.

Photo 2023 05 02 19 36 28 зображення viber 2023 05 03 13 48 07 776 зображення viber 2023 05 03 13 48 15 990

Поділитися: