Обласна краєзнавча онлайн-конференція учнівської молоді «Чорнобильські дзвони»

Слайд10

26 квітня до 37-ї річниці Чорнобильської катастрофи та Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу  в онлайн-студії  КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» відбулася щорічна обласна краєзнавча конференція «Чорнобильські дзвони».

Учасниками заходу стали учні, вихованці та педагоги закладів освіти Київщини. Свої дослідження під час конференції презентували 10 доповідачів із Білоцерківської, Гостомельської, Іванківської, Коцюбинської, Рокитнянської, Тетіївської, Яготинської територіальних громад  області.

Юні краєзнавці дослідили інформацію про причини та наслідки аварії  на Чорнобильській атомній електростанції, розповіли про земляків – ліквідаторів наслідків катастрофи та переселенців із зони відчуження, історії жителів, працівників зони відчуження та воїнів ЗСУ під час повномасштабного військового вторгнення російської федерації в Україну, обговорили небезпеки, пов’язані із російською окупацією Чорнобильської та Запорізької атомних станцій.

Процес осмислення того, що відбулося в Чорнобилі у 1986-му, триває. Ці памʼять і розуміння важливі не тільки для України. Вони важливі для всього світу. З 2017 року документи Національного архівного фонду, які стосуються аварії на Чорнобильській АЕС, включені до міжнародного реєстру програми ЮНЕСКО «Памʼять світу».

Організатори конференції висловлюють подяку учасникам за якісну пошуково-краєзнавчу роботу та активну участь у заході!

Слайд9 Слайд8 Слайд7 Слайд6 Слайд5 Слайд4 Слайд3 Слайд2 Слайд1

Поділитися: