Відбулася нарада з питань функціонування та розвитку системи професійної освіти області

зображення viber 2023 03 31 14 07 14 067

 30 березня 2023 року на базі Державного навчального закладу «Професійний ліцей м. Українки» заступник голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко провела  робочу нараду з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

У ході наради були обговорені питання подальшого функціонування закладів освіти в умовах воєнного стану, акредитації кваліфікаційних центрів, задоволення потреб ринку праці у кваліфікованих робітничих кадрах та забезпечення  права кожної особистості у здобутті професійної освіти.

Жанна Осипенко акцентувала увагу на створенні безпечних умов для перебування в закладах освіти учасників освітнього процесу та безумовному дотриманні алгоритму дій, рекомендованого  ДСНС України у разі увімкнення сигналів повітряної тривоги.

Директор департаменту освіти і науки  Ярослава Тростянська наголосила, що професійно-технічне навчання, як складова професійної (професійно-технічної) освіти, передбачає формування і розвиток професійних компетентностей особи, необхідних для професійної діяльності та забезпечення її кар’єрного зростання упродовж життя. Потреба навчатися протягом життя – це більше, ніж економічна необхідність, оскільки освіта відіграє ключову роль у відновленні стабільності економіки та динамічного розвитку країни і розвитку людського капіталу.

Начальник відділу професійної освіти, науки та інноваційної діяльності департаменту освіти і науки Ніна Гуляй  визначила пріоритетні завдання закладів професійної освіти області. Одне з них – задоволення потреб економіки Київщини у кваліфікованих робітниках. Тому при формуванні регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів у 2023 році потрібно врахувати запити на професії, які користуватимуться найбільшим попитом у найближчому майбутньому, зокрема ті, що будуть необхідні  для відбудови інфраструктури регіону, зруйнованої внаслідок вторгнення російських окупантів на територію України.зображення viber 2023 03 31 14 21 05 686 зображення viber 2023 03 31 14 16 23 989зображення viber 2023 03 31 14 10 41 637 

Поділитися: