На Київщині запроваджується неформальне професійне навчання мікронавичкам з професій будівельно-монтажного напряму

Ae9d013f f4d6 4606 8390 9de4445cb560

З огляду на необхідність відновлення, будівництва і модернізації цивільної інфраструктури та житлового фонду, зруйнованих унаслідок повномасштабного російського військового вторгнення на територію України, усі розуміють, що найближчим часом на ринку праці невпинно зростатиме попит на кваліфікованих робітників будівельної галузі, тому вже сьогодні необхідно шукати шляхи для задоволення актуальних потреб економіки і запитів роботодавців.

Одним із таких шляхів є швидке навчання базовим мікронавичкам з окремих професій будівельного напряму. Таке неформальне професійне навчання вже започатковано в Київській області на базі Броварського професійного ліцею.

Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України та Департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації вирішили об’єднати зусилля для поширення цього досвіду на всю Київську область та спільно докладати зусиль для пошуку ресурсів, кваліфікованих кадрів і розроблення ефективних програм короткострокових курсів з навчання новим базовим професійним навичкам з використанням інноваційних виробничих технологій і сучасних будівельних матеріалів. 

Цільовою аудиторією для навчання можуть бути внутрішньо переміщені особи, які змушені були залишити постійне місце роботи або проживання, переїхали до Київської області і мають бажання отримати нові професійні навички, а також особи із числа незайнятого населення, працівники з інших секторів економіки та учнівська молодь.

15 березня відбулася церемонія підписання Меморандуму про співпрацю в рамках ХАБу неформального професійного навчання мікронавичкам з професій  будівельно-монтажного напряму між Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України та Департаментом освіти і науки Київської обласної  державної  адміністрації.

У церемонії взяли участь:

Василь АНДРЄЄВ – голова Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України;

Галина БОНДАРЧУК – голова  Київської обласної організації Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України;  

Ярослава ТРОСТЯНСЬКА – директор Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації

Цей Меморандум укладено строком на один рік, однак сторони висловили намір продовжити співпрацювати й надалі з метою сприяння у відбудові Київщини  і подоланні наслідків війни.

61664aef 6859 4ad7 901e 8b68013ac954 02daea7f d5fc 42b4 bbb8 2db281cb082b B2bed8a4 01d8 49d0 8360 481e39ac99b7

Поділитися: