На Київщині стартував пілотний проєкт зі створення професійно орієнтованого закладу освіти

Img 1510

Професійна орієнтація учнівської молоді – один із важливих і актуальних  напрямів освітньої діяльності. Водночас станом  на сьогодні в Україні обмаль комплексних матеріалів для професійної орієнтації здобувачів освіти, а профорієнтаційні методики, які використовуються педагогами, дещо застарілі. Реалії сучасного життя вимагають нових професійних траєкторій для здобувачів освіти та пошуку нових методів і засобів  профорієнтації.

Саме тому 3 березня 2023 року в КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» відбувся захід-обговорення «Створення системи кар’єрного консультування в Україні: школа – ЗП(ПТ)О – ЗВО», організований правлінням Центру «Розвиток КСВ» та спікерами програми «Мріємо та діємо».

Мета заходу – презентація пілотного проєкту, розрахованого на 5 років, зі створення в Україні кар’єрно орієнтованого закладу освіти.        

До участі були запрошені керівники та педагогічні працівники закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти.

Учасники обговорили нагальні проблеми кар’єрного консультування в Україні, ознайомилися з його компонентами, опрацювали презентовані матеріали, розглянули концепцію та моделі кар’єрно орієнтованого закладу освіти, пройшли навчання у групах та отримали відповідні сертифікати.

На завершення гості мали змогу ознайомитись із сучасним освітнім простором КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» та успішними кейсами, які представив заклад.

Img 1508 Img 1511 Img 1507 Img 1504 Img 1502

Поділитися: