Завершилися виїзні наради в районах області з питань функціонування та розвитку освіти в умовах воєнного стану

зображення viber 2023 02 22 19 37 19 730

Учора, 22 лютого, у Бориспільському районі  відбулася остання виїзна нарада з обговорення найбільш актуальних і важливих питань діяльності та розвитку галузі освіти в умовах воєнного стану під головуванням Жанни Осипенко – заступника голови Київської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що протягом січня-лютого 2023 року такі наради було проведено  в усіх  районах Київської області: Бучанському, Вишгородському, Обухівському, Фастівському, Білоцерківському, Броварському та Бориспільському. У цих робочих зустрічах брали участь працівники районних військових адміністрацій, заступники голів місцевих рад з питань освіти та керівники органів управління освітою територіальних громад.

До обговорення одного з важливих питань, а саме створення безпечного освітнього середовища в закладах освіти в умовах воєнного стану, долучалися працівники Головного управління  ДСНС України в Київській області, Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Київській області, Управління поліції охорони в Київській області, а також працівники відповідних місцевих підрозділів.

У ході проведених нарад було визначено шляхи подальшого розвитку районних систем освіти з урахуванням регіональних аспектів, обговорено проблемні питання освітньої діяльності та знайдено шляхи їх вирішення. Керівники місцевих органів управління освітою отримали консультації та рекомендації відповідних фахівців щодо налагодження ефективної  взаємодії із закладами освіти територіальних громад та  організації в них результативної роботи.

Сподіваємося, що проведений у такому форматі діалог з представниками органів державної влади, місцевого самоврядування та керівниками місцевих органів управління освітою  сприятиме стабільному функціонуванню  та подальшому розвитку як освітніх систем територіальних громад, так і системи  освіти Київщини.зображення viber 2023 02 22 19 37 19 491 зображення viber 2023 02 22 19 37 19 956 зображення viber 2023 02 22 19 37 20 421

Поділитися: