Продовжується проведення виїзних нарад з питань освіти

зображення viber 2023 02 03 13 12 46 804

В області продовжується обговорення найбільш актуальних і важливих питань діяльності та розвитку галузі освіти в умовах воєнного стану.

Так, 31 січня і 1 лютого поточного року заступницею голови Київської обласної військової адміністрації Жанною ОСИПЕНКО проведено виїзні наради із заступниками голів місцевих рад з питань освіти і начальниками органів управління освітою територіальних громад Вишгородського та Обухівського районів.

Участь у нарадах взяли працівники департаменту освіти і науки облдержадміністрації та комунального навчального закладу Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів».

Ж. ОСИПЕНКО озвучила основні меседжі, які стосуються діяльності галузі освіти у 2023 році:

         створення безпечних умов у закладах освіти для учасників освітнього процесу;

         якість надання освітніх послуг;

         розвиток і реформування системи освіти;

         фінансування галузі освіти;

         врахування змін у законодавстві, пов’язаних з роботою за сумісництвом;

         діяльність Освітнього хабу Київщини тощо.

В обговоренні питання щодо створення безпечного освітнього середовища взяли участь працівники Головного управління  ДСНС України в Київській області, Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Київській області, Управління поліції охорони в Київській області.

Жанна ОСИПЕНКО подякувала працівникам цих структур за тісну співпрацю із закладами освіти та надання допомоги системі освіти Київщини.

Найближчим часом виїзні наради з питань освіти відбудуться і в решті районів області. Важливість таких нарад полягає в тому, що вони дають можливість визначити регіональні особливості подальшого розвитку районних систем освіти, обговорити проблемні питання діяльності, спільно знайти шляхи їх вирішення, отримати консультації відповідних фахівців щодо налагодження ефективної  та результативної роботи в закладах освіти територіальних громад.

зображення viber 2023 02 03 13 12 46 796 зображення viber 2023 02 03 13 12 46 764

 

 

(На фото: проведення під час повітряної тривоги частини наради в укритті  Вишгородської районної державної адміністрації ).

зображення viber 2023 02 03 13 11 40 787

Поділитися: