Учні Київщини презентують власні дослідницькі проєкти на Всеукраїнському конкурсі-захисті МАН

 

Хочете познайомитися з юними дослідниками, які вже за шкільною партою почали змінювати світ? Ласкаво просимо в Малу академію наук!

Нещодавно в Київському обласному територіальному відділенні МАН України завершився I етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН, які презентували перші власні проєкти!

Попри те, що цьогоріч конкурс-захист проводився в територіальних громадах уперше, завдяки спільній злагодженій роботі педагогів та управлінців до участі в заході вдалося залучити понад тисячу дітей. Лідерами за кількістю учасників є Білоцерківська, Бориспільська та  Броварська міські територіальні громади.  Варто зазначити, що й сільські громади створили всі умови для  самореалізації дітей та підтримали кожен учнівський проєкт.

За підсумками першого етапу 423 учні змагатимуться у ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту, який відбудеться в режимі онлайн. У 65 секціях МАН свої дослідження демонструватимуть і гуманітарії, і шанувальники точних наук, і любителі природи.

Юні ерудити працюють над своїми проєктами, як справжні науковці: обирають напрям дослідження, визначають проблему, аналізують, опрацьовують різноманітні джерела інформації, консультуються з ученими тощо. Найбільш актуальні та перспективні проєкти учні презентуватимуть на міжнародних конкурсах, під час виставок та стартапів.

Результати Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН в останні кілька років свідчать: формується нове покоління високоінтелектуальних, талановитих, креативних молодих людей, готових не лише продукувати інновації, але й активно втілювати їх у життя.

Поділитися: