У Макарівській громаді триває капремонт Мотижинського ліцею коштом Європейського інвестиційного банку в рамках «Програми з відновлення України»

Photo 6 2024 09 17 16 10 04

У Київській області продовжується робота з відновлення закладів освіти, що були пошкоджені внаслідок російського повномасштабного вторгнення. Зокрема, наразі триває капітальний ремонт ліцею в с. Мотижин, що в Бучанському районі. Відновлення фінансується Європейським інвестиційним банком в рамках «Програми з відновлення України». Замовником робіт є Департамент регіонального розвитку КОВА.

До початку повномасштабного вторгнення у Мотижинському ліцеї навчалося понад 100 учнів. Навесні 2022 року заклад було пошкоджено внаслідок влучання ворожого снаряду. У будівлі були зруйновані зовнішні стіни та покрівля. Пошкоджень зазнали класні кімнати, коридори, харчоблок та актова зала. Вікна та двері були вибиті.

Одразу після деокупації пристоличного регіону до відновлення будівлі ліцею доєдналися волонтерські та благодійні організації, вчителі, місцеві мешканці. Спільними зусиллями було зроблено ремонт окремих класів, коридорів, частково закуплено меблі та техніку. Але будівля все одно потребувала капітального ремонту для того, щоб ліцей міг повноцінно функціонувати.

У червні 2024 року розпочалися будівельні роботи в межах «Програми з відновлення України». Першочергово фахівці демонтували пошкоджені елементи, підсилили стіни та розпочали монтаж віконних та дверних блоків, які вже виконали на 95%.

Наразі будівельники відновлюють пошкоджене перекриття та виконують покрівельні роботи. Також фахівці працюють над вирівнюванням та утепленням фасаду, завершують утеплення цоколю.

Паралельно підрядник проводить і відновлення внутрішніх приміщень. Будівельні бригади штукатурять стіни, прокладають інженерні мережі, виконують армування підлоги з подальшим бетонуванням.

Відповідно до розробленого проєкту на об’єкті відновлять пошкоджені конструкції, встановлять нову покрівлю, виконають утеплення та оздоблення фасаду й повністю замінять комунікації. Також проєктом передбачено проведення ремонтів у шкільних кабінетах. Відновлення буде виконано з урахуванням вимог безбар’єрності та доступності.

Поділитися: