У молодіжному військово-патріотичному вишколі на Київщині взяли участь понад 70 осіб

молодіжний військово-патріотичний вишкіл

З нагоди відзначення Міжнародного дня молоді в Пластовому вишкільному центрі Київської області відбувся обласний молодіжний військово-патріотичний вишкіл. Захід організовано Управлінням молоді та спорту в партнерстві з Департаментом освіти і науки КОДА, Київським обласним молодіжним центром, Київським обласним центром підготовки населення до нацспротиву, ДУ «Спорт для всіх», КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» й іншими стейкхолдерами сфери військово-патріотичного виховання в регіоні.

На заході побували заступниця голови КОДА Жанна Осипенко, представники профільних структурних підрозділів КОДА, молодіжних центрів та просторів Київщини, члени молодіжних і учнівських рад та інститутів громадянського суспільства, проактивна молодь регіону та вихованці Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») старшої вікової групи.

На території Пластового вишкільного центру працювало 6 різноманітних локацій, які могли відвідувати учасники заходу — а це понад 70 осіб активної молоді. Зокрема, тут провели заняття із тактичної підготовки та надання першої домедичної допомоги.

Також провели майстер-клас та відкрите тренування від ветеранів-координаторів соціального проєкту Програми Президента України «Активні парки – локації здорової України». Крім того, багато молоді відвідало локацію від представників Патрульної поліції з основ безпечної поведінки в умовах воєнного стану.

«Вітаємо активну, свідому, натхненну молодь Київщини зі святом! В цей складний для нашої держави час ми не складаємо руки, а завжди вчимося, тренуємось, здобуваємо нові знання, гартуємо наш дух. Адже доля нашої країни залежить саме від вас — амбітної, розумної, патріотичної молоді нашої країни», — зазначила Жанна Осипенко під час заходу.

Під час урочистої частини організатори наголосили, що проведення такого заходу стало можливим завдяки Збройним Силам України, які невтомно боронять нашу державу від Російських окупантів. Присутні вшанували пам’ять загиблих захисників та захисниць України хвилиною мовчання.

 

Поділитися: