Шановні колеги, любі діти, учні, студенти!

Ostannii dzvonyk

Щиро вітаю всіх вас із завершенням 2023/2024 навчального року!

         У той урочистий день, коли святково лунатиме останній дзвоник, не тільки радість, але й сум огортатимуть наші  серця, тому що цей навчальний рік, як і попередній, ми прожили в умовах війни, постійних повітряних тривог і жахливих наслідків від терористичних актів ворога. Але наша держава живе і бореться, українці нескорені, вірять у свою святу перемогу і в світле майбутнє!

Дорогі випускники! Обираючи життєвий шлях, пам’ятайте, що пріоритетами сьогодення є Честь і Гідність, Вірність і Патріотизм, Совість і Людяність!  Найпочесніша на світі місія і найвищий прояв патріотизму –  служити своїй державі в часи лихоліття. Якщо ви оберете шлях служіння Україні в тяжку годину, яку вона переживає, ви по праву можете собою пишатися. Попри війну, в країні відкриваються для вас нові професійні можливості, шляхи для творчості і самореалізації. Державі потрібні ваші молоді руки  – для відбудови зруйнованих ворогом міст і сіл, ваші творчі таланти – для відродження і розвитку української культури, ваш розум, інтелект та наукове мислення – для запровадження новітніх засобів та сучасних методів у виробництво і зміцнення обороноздатності держави. Україні потрібні майбутні військові, вчителі, лікарі, інженери, фахівці в галузі ІТ-технологій, будівельники, фермери, управлінці нового покоління. Пам’ятайте, що від вашої свідомості, вашого вибору та громадянської позиції значною мірою залежатиме близьке і далеке майбутнє нашої рідної Київщини і всієї України.  Вони вас чекають і сподіваються на вас!         

Любі добувачі освіти, в яких ще попереду роки навчання! Ви маєте теж готувати себе до високої місії – служити своїй державі, працювати на благо свого народу. А для цього потрібно подолати розриви і прогалини у знаннях, спричинені війною, зростати фізично, інтелектуально, духовно, творчо, відшліфовувати свої уміння, навички, здібності і таланти, які у кожного є й у кожного свої. Попереду у вас літні канікули. Використайте їх не тільки для відпочинку, але й для добрих справ, свого власного розвитку, розширення світогляду, зміцнення здоров’я. Бажаю вам цікавих пригод і подорожей, незабутніх вражень і  нових зустрічей, радісних подій і нових друзів!

А для вас, шановні  колеги-педагоги, літо – не тільки час відпусток, це ще й можливість для професійного вдосконалення, підготовки до реалізації тих важливих завдань і викликів, які стоять перед українською освітою в умовах війни.  

Ще раз вітаю всіх із завершенням навчального року і Святом останнього дзвоника! Бажаю міцного здоров’я, нових вражень і перспектив, тихих ночей і продуктивних днів, досягнення найамбітніших благородних цілей, щасливих новин з фронту і  непохитної віри в нашу перемогу!

З повагою

Директор департаменту                                                               Ярослава Тростянська

Поділитися: